fishing rod

Pandemin fick oss att se naturen på ett nytt sätt

Pandemin har påverkat de flesta svenskar och plötsligt blev aktiviteter utomhus det enda tänkbara för många. Man bytte trånga omklädningsrum mot aktiviteter utomhus. Friluftsaktiviteter där man är ute i naturen lockar sedan tidigare mängder av människor men i och med pandemin blev det nästan som en folkrörelse. 

Därför är det inte så konstigt att 2021 är Friluftslivets år och under parollen ”Luften är fri” samlas mängder av friluftsorganisationer för att få ut så många som möjligt i naturen.

Sportfiske, där man fiskar som hobby och inte för sin försörjning är något som omkring en miljon svenskar ägnar sig åt på sin fritid. Som inom de flesta aktiviteter kräver även fiske sin utrustning, valet om hur avancerad utrustning man vill ha eller behöver ligger hos utövaren och det finns prisklasser som passar alla. En sak som är säker är i alla fall att för den som älskar sportfiske är Fishline det givna valet.

Sverige är ett land som är rikt på flera olika typer av natur och du har, beroende på var du befinner eller vad du har för resmål, chans att upptäcka Sveriges olika naturtyper, allt från hisnande fjäll i norr till myllrande våtmarker i söder. 

Sverige är ett av världens sjörikaste länder. Nästan en tiondel av Sveriges yta består av sjöar. Därför är det kanske inte så konstigt att just sportfiske är så populärt när det finns flertalet fantastiska fiskevatten. Många tror att man behöver åka långt för att hitta de där unika platserna som bara de riktigt professionella sportfiskarna vet om, men sanningen är att bra vatten finns på alla möjliga platser och ställen i landet. Det behöver inte vara så långt eller krångligt att åka iväg och testa det nya flugspöet från fishline.se.

Intresset för fiske är inte bara stort utan det sprider sig bland både vuxna och barn, män och framförallt bland kvinnor. Det visar officiell statistik som tagits fram på uppdrag av Havs- och vattenmyndigheten. Pandemin gjorde att fler beslöt sig för att prova på fiske kanske för att det är kul att ha samma intresse som sin partner men även av just anledningen att aktiviteter utomhus blev ett nytt sätt att mötas och en ny självklarhet för många. Anledningen till att det historiskt har varit fler män än kvinnor kan bero på att det på många håll saknas en fisketradition för just kvinnor, men vem vet det kanske kan komma att ändras friluftsåret 2021. 

Det bästa är att fiske och aktiviteter i naturen över lag är att det är ett utmärkt sätt att spendera tid med sina vänner, sin familj eller för att få den där pausen i vardagen som många pratar om men som få gör. 

DELA DETTA INLÄGG