mats-walstedt

Mats Wålstedt kör vidare till kvartsfinal

mats-walstedt

Svenska truppen i freestyle landslaget befinner sig i Österrike.

Mats var först ut och inledde med en klockren Loop, mycket bra för självförtroendet och han körde ett helt okej åk på 125 poäng. Ganska lågt men ändå bra paddling, det var en del detaljer som gjorde att han inte fick poäng för en del trick.

I och med Mats åk hade nerv-proppen släppt lite i den Svenska truppen och David hade ett stort leende på läpparna när han gav sig i kast med sin EM-premiär. Även David drämde till med en bra loop i inledningen och det var nog faktiska bara den han fick poäng för eftersom han stannade på 80 poäng.
Mats andra åk var bättre och slutade på 290 poäng. Bland annat en stor McNasty.
Davids andra åk gav 50 poäng och han slutade därmed på 43:e plats av 58 tävlande. Mats totala 415 poäng räckte till en 17:e plats och därmed klarade han kvalgränsen (top 20) med marginalerna på rätt sida för en gångs skull.

Kvalgränsen hamnade på 385 poäng och i ledning ligger James Bebbington på 1186 poäng varav 746 var i andra åket!
Några reflektioner:
– Valsen är jävligt svår och lätt att åka av. Trots att det finns bakvatten på båda sidor är det många som ändå missar dem och hamnar för långt ner för att kunna paddla upp igen. Inte så vanligt bland herrseniorerna, men definitivt avgörande i dam och juniorklasserna.
– Väldigt många har gjort extremt dåliga åk, i seniordamerna var det 6 (!!!) personer med NOLL poäng och 8 personer med endast 10 poäng! Däribland världsettan Nina Halasova som gjorde bort sig rejält och flushade som få.

Idag den 18 juni kör Mats i första kvartsfinal heatet kl 10:00. 20 ska bli 10, det är tre åk varav två räknas. Semifinalen för herrarna går kl 17 samma dag

Text från Svenska freestyle landslagets hemsida.
www.freestylelandslaget.com

DELA DETTA INLÄGG