Houdini Sportswear och Haglöfs nya på Djurens Rätts pälsfria lista

Palsfri-butik-dekalHoudini Sportswear och Haglöfs har anslutit sig till Djurens Rätts pälsfria lista. De hamnar i gott sällskap med över 120 andra företag som har antagit en pälsfri policy.

Houdini har varit pälsfria sedan starten 1993 och stora delar av deras kläder tillverkas av återvunnet eller förnyelsebart material. Företaget tycker att det är ett viktigt ställningstagande att säga nej till päls, dels från ett etiskt perspektiv, men också för att det finns andra material som gör jobbet mycket bättre.

– Det var ett ganska enkelt val eftersom vi aldrig haft päls, eller dun, i vår produktion. Dels anser vi det vara svårt rent etiskt men vi ser också stora funktionella fördelar med de material vi väljer istället, svarar Houdinis Axel Lindgren på frågan varför de valt att ansluta sig till Djurens Rätts pälsfria lista.

Haglöfs har funnits sedan 1914 och är Nordens största friluftsföretag och har precis blivit utsedda till Årets miljöföretag 2014. Haglöfs har tre butiker i Sverige och finns hos ett stort antal återförsäljare i Europa och Japan.

– Vi har en strikt Animal Welfare Policy som styr vilka krav vi har när vi använder material av animaliskt ursprung i våra produkter. Bland annat anser vi det som självklart att över huvud taget inte använda päls från några djur i vår produktion, säger Lennart Ekberg, Director of Sustainability vid Haglöfs.

Djurens Rätts pälsfria lista ingår i Fur Free Retailer Program, en internationell överenskommelse där företag försäkrar att de inte säljer eller kommer att sälja klädesplagg eller accessoarer med djurpäls.

Fur Free Retailer Program drivs av Fur Free Alliance som består av ett 30-tal organisationer världen över som arbetar för en pälsfri handel. Djurens Rätt ansvarar för verksamheten i Sverige. Djurens Rätt listar de företag som finns på den svenska marknaden på www.palsfrihandel.se och i mobilappen Djurvänligt. Den internationella listan finns på www.furfreeretailer.com.

Fotograf/Källa: Djurens Rätt / Louise Cederlöf

DELA DETTA INLÄGG