walkstool-family

Walkstool – En favorit för jägare, fiskare, scouter och bärplockare.

walkstool-family

Vi har haft nöjet att prova den svensktillverkade stolen Walkstool® under flera äventyr den senaste tiden. Den är nu mera en självklarhet i packningen oavsett vad vi ger oss ut på. Det här är verkligen en produkt som vi uppskattar mycket, eftersom den är så pass användbar i olika situationer.

Ursprungligen gjordes Walkstool för elektriker, hantverkare och andra yrkesmän där en lätt och smidig pall kunde bäras med för att underlätta deras fysiska jobb. Men många andra upptäckte fördelarna med en Walkstool® och fler modeller togs fram. Namnet Walkstool® kommer från att stolen kan hängas i bältesöglan på byxorna och “hänger med” även om du går. Du har på så sätt händerna fria till redskap, verktyg, fiskedrillning etc.

Stolen finns i flera olika höjder samt två modeller. Walkstool® Comfort är svenskproducerad och finns i höjderna 45cm, 55cm, 65cm, och 75cm. De andra två modellerna Walkstool® Basic är producerade i Kina och finns i höjderna 50cm och 60 cm.

walkstool-xl-55-fold

Stabil, lätt och start konstruktion

Waltstool® är tillverkad i aluminium och har hopfällbara ben. Sitsen består av ett starkt mesh material som verkar tåla riktigt tuffa tag. Den unika och innovativa konstruktionen på “gummifötterna” gör att det går att låsa ihop benen så att de inte åker ut ofrivilligt. Dessa fötter finns endast på Comfort-modellen. En annan trevlig funktion är att den går att använda även om benen inte är utfällda. Det ger en lägre sittposition som är perfekt när man gör eld, plockar bär eller andra aktiviteter närmare marken.

Modellen vi provat är Walkstool® Comfort 55 XL som har en vikt på bara 800 gram, samtidigt klarar den så mycket som 225 kg belastning. Hoppfäld tar den extremt liten plats i packningen och den kommer med en praktisk förvaringspåse. Detta är en extremt stabil och stadig stol och den går inte att jämföra med billiga varianter som vi testat tidigare.

Det är svårt att lista alla tillfällen då denna stol kommit till användning men detta borde vara en favorit för alla jägare, fiskare, scouter och bärplockare.

  • Skön att sitta på
  • Lätt konstruktion
  • Hållbar och stabil. Verkligen!
  • Kompakt i hopfällt läge
  • Vi kan inte hitta något speciellt negativt med denna produkt.

www.walkstool.com

{gallery}gallery/walkstool:110:110:0:0{/gallery}

DELA DETTA INLÄGG