Front view of woman running in winter forest

Löpning under vintern – så gör du det enklast

För många är löpningen en träning som är enkel, bra och pulshöjande. Den är också väldigt billig då den knappt kräver något av dig. Mer än kanske möjligen bra kläder nu under vintern samt ett par bra skor. När isen och kylan kommer kan det också vara bra att ha broddar på sina skor, så man inte faller där i löpspåret.

Faktum är att det idag finns många träningsanläggningar utomhus där du kan träna efter behag och med rätt skor och med rätt utrustning så kan det gå galant. Trots detta mörker och is på marken. För en äldre generationen finns det dessutom chans att, på vissa håll, få sina broddar gratis då det kan vara en utgift som är svår. Bor du i Skärholmen finns det goda möjligheter att du får ta del av de cirka 2000 broddar som kommer delas ut. Det här gäller även på andra håll i specifikt stockholmsområdet i Sverige. 

Löpning är en perfekt träning för dig som vill påverka din hälsa i det långa loppet. Den här formen av träning gör att du får en bättre syreupptagningsförmåga, orkar mer – du blir till och med smartare och får ett bättre liv. Studier visar till och med på att regelbunden löpning kan öka din livslängd med 7 år. Ett bra sätt att se din egen framgång under din löpträning kan vara att mäta din puls ofta. Missar man att stretcha, både före och efter sitt pass, finns det risk för skador.

En ny trend som har växt fram den senaste tiden är löpning med inslag av någon annan sport direkt. Under den här säsongen är det dock ett stort fokus på längdskidåkning som är en uthållighetssport precis som löpning. En av de nya trenderna just nu är löpskytte. Alltså en sport där man löper, för att sedan skjuta på en tavla. Som skidskytte, fast ja, utan skidor. Om du vill ha en kul motivation och är intresserad av sportspel så visar indikationer på att stjärnan Henrik Kristoffersen har ett odds på bet365 om 2.50 att vinna en titel i världscupen. Något som kan vara en bra språngbräda för dig som tränar själv. Perfekt träning för både sommar och vinter och allting handlar om att man ska upp i högt tempo för att sedan få ned pulsen. En kamp mellan träning och koncentration.

Winter running woman

Dan Öhman vill nu att mer människor ska bli mer intresserade av just löpskytte men att många kan vara skeptiska då det innehåller just vapen. Han tillägger också att vapnet, i det här fallet ett gevär, kommer att vara på varje specifik skjutbana och ingenting man bär på ryggen eller håller i handen under sin löpning. Allt för att kunna maximera alla sina lopp på allra bästa sätt. Öhman menar att det här är det bästa sättet att utöva och träna sin kropp.

Allt detta kan vara ett utmärkt sätt att träna inför den kommande varmare säsongen. Ta på dina snygga broddar och gå med i en grupp för löpare. Det finns många därute som gärna vill träna tillsammans.

DELA DETTA INLÄGG