Trots en lång vinter följt av en kylig vår, finns det fördelar när det kommer till aktiviteter som vardagslöpning, trail running och andra högpulsaktiviteter; den svalkande, höga luften. Materialets egenskaper i din utrustning kommer dock mer i fokus när sommartemperaturen stiger och det blir än viktigare att fukten transporteras bort snabbt. Polartec producerar material i allt från underställ till fleece- och skalplagg.  Polartec® Power Dry® är snabbtorkande, har låg vikt och en hög andningsförmåga som håller din hud torr även när du svettas. Egenskaper som finns i nyheterna S/S Nihon 1/4-Zip från The North Face, Millets Alpine Zip TS, Mammuts Moench T-Shirt och Norrönas lätta Bitihorn Equaliser + Zip neck.

The North Face – S/S Nihon 1/4-Zip

The North Face S/S Nihon 1/4-Zip är en teknisk fleecetopp gjord i Polartec® Power Dry®-material med en 1/4 halsdragkedja för snabb ventilation. Materialet är behandlat med Polygiene för att hämma tillväxten av illaluktande bakterier.
Ca pris: 499 kr

tnf
millet

Millet – Alpine Zip TS

Millets Alpine Zip TS långärmade och kortärmade tröjor, är en del av Millets ”Low Impact” kollektion och är tillverkade av det till 82 procent återvinningsbara materialet Polartec® Power Dry®. Tyget ger samma utseende, känsla och prestanda som en ren polyesterprodukt och passar bra för högpulsaktiviteter.
Ca pris: 590 SEK

Norröna – Bitihorn Equaliser + Zip Neck

Detta nya, lätta bas-/mellanlager passar exempelvis för vandring och trail running, eller andra aktiviteter som ställer krav på komfort och funktion. Materialen equaliser™ plus och Polartec® Power Dry® Stretch® transporterar fukt effektivt samt gör tröjan stretchig och varm. Trekvartslång dragkedja fram ger extra ventilation vid behov. Bröstficka med dragkedja och integrerade handdamasker™. Plagget är silverbehandlat för att motverka dålig lukt. 
Vikt: 251 gram (stl L herr), 183 gram (stl M dam).
Ca pris: 899 kr

norrona2norrona1

 

Mammut – Moench T-Shirt

Moench t-shirt är en lätt funktionströja som passar som baslager året runt. Tröjan är sydd i ett lätt funktionsmaterial som är välventilerande, snabbtorkande och fukttransporterande. 
En utmärkt t-shirt att bära närmast kroppen vid svettiga aktiviteter som exempelvis klättring, cykling eller löpning.

Vikt: 126 gram (stl L)

Ca pris: 600 kr

mammut

Fler nyheter hittar du på  www.polartec.com