apex gtx graphite fire bild1En lättviktare som andas och är bekväm, det är Mammut Apex GTX i korthet. Det är en allround-sko som även är idealisk för klättring. Och i de futtiga 520 grammen finns ändå plats för en rad tekniska lösningar.

Oavsett om du vill ha ett par grymma outdoorskor eller behöver grepp på en bergsvägg sitter varenda detalj i Apex där för att imponera. Det märker du så fort du sätter i foten. En elastisk, sockformad design och en förhöjd häl gör inte bara att skon är lätt att ta på – du slipper garanterat att det knölar sig. Den patenterade Mammut Base Fit snörningen – som gör att du knyter skorna i ett enda drag – överför kraft till sulan och förhindrar tryckpunkter och att foten glider runt i skon. Mesh med lufthål gör att luften kan komma in och att skorna torkar snabbt.

Den stabila och allsidiga sulan gör också att skorna är så användbara i många olika sammanhang. Vibrams Reptilia Grip-sula är nämligen inspirerad av ödlor med sitt klo- och fjällinspirerade mönster och ger dig riktigt bra grepp. I tådelen sitter en stabiliserande Torsion-förstärkning för att förhindra skador. Apex GTX finns i både dam- och herrstorlekar.

www.mammut.ch